Ga naar Content

Tim (10) vist opnieuw bom uit Enkhuizer haven

ENKHUIZEN - Opnieuw viste de Enkhuizer Tim van der Gulik (10) een bom uit het water. Vorig jaar haalde hij tijdens het magneetvissen een granaat op, nu was het bij de Harlingensteiger weer raak. Al was de bom deze keer aanzienlijk groter.

Inmiddels weet de familie Van der Gulik al hoe het werkt. Dus na de vangst volgde weer een telefoontje met de politie. En vervolgens kwam de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) om het explosief onschadelijk te maken. 

Tim mag bom laten ontploffen

Bij het recreatiegebied werd een plek gevonden waar de bom werd begraven. Tim mocht op de knop drukken zodat die ontplofte, en dat leverde een flinke knal op.

Tekst gaat verder onder de video

Tim (10) vist bom uit het water - Erik van der Gulik / NH Nieuws

Gemeente bekijkt of onderzoek nodig is

Vorig jaar werden bij de Harlingensteiger ook al twee explosieven worden opgevist door magneetvissers. "De EOD zag toen geen aanleiding om onderzoek te doen naar de aanwezigheid van meer explosieven", vertelt een woordvoerder van de gemeente. "Er was geen informatie dat er ooit explosieven zijn gedumpt. Bovendien kan nooit het hele havengebied worden onderzocht worden. Maar door deze vondst gaan we opnieuw contact opnemen met de EOD om te vragen of dit aanleiding is om hun advies herzien."

Lees ook

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]