Ga naar Content

Oud-Ajacied Wim Suurbier (75) overleden

AMSTERDAM - Oud-international Wim Suurbier is op 75-jarige leeftijd overleden. De oud-Ajacied en Amstelvener werd in april getroffen door een hersenbloeding. Hij werd daarna in het VU medisch centrum in Amsterdam opgenomen.

Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

De voormalige vleugelverdediger speelde tussen 1964 en 1977 voor Ajax. Suurbier won met de Amsterdamse club onder meer drie keer de Europa Cup 1, de voorloper van de Champions League. Hij kwam zestig keer in actie voor Oranje. Suurbier speelde twee (verloren) WK-finales.

Na zijn vertrek bij Ajax speelde Suurbier onder meer voor Schalke 04, Metz en Sparta Rotterdam. Ook kwam hij in de Verenigde Staten nog voor een aantal Amerikaanse clubs uit, soms als speler-trainer. Door een knieblessure moest hij zijn actieve loopbaan in het seizoen 1986-1987 beëindigen. Daarna was hij vooral in de VS nog een paar jaar werkzaam als trainer.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]