Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Politie verspreidt beelden van serie-kettingrukker in 't Gooi

11 juli 2020, 13.08 uur · Aangepast 11 juli 2020, 13.26 uur · Door Redactie

HILVERSUM - De politie heeft beelden verspreid van de zogenoemde kettingrukker die in 't Gooi en de Vechtstreek actief is. De man trekt in het voorbijgaan sieraden van de hals van slachtoffers, vrouwen van 65 jaar en ouder.

Politie

De kettingrover sloeg inmiddels veertien keer toe, is te zien op een kaartje van de politie, die ervan uitgaat dat het telkens om dezelfde dader ging. Op de beelden van bewakingscamera's is te zien dat het gaat om een jongeman, die meestal op een scooter rijdt.

In Noord-Holland heeft de man toegeslagen in Bussum, Hilversum en Huizen. De politie heeft beelden vrijgegeven die zijn gemaakt in De Bilt en Bunschoten, waarop hij vrij goed herkenbaar te zien is.

Tekst loopt door onder foto

Politie

De dief is actief sinds 23 juni en sloeg achtereenvolgens toe in Leusden, Bunschoten, Driebergen, Hoevelaken, Huizen, Zeist, Eemnes, Baarn, Soest, Bussum, Hilversum, De Bilt, Vleuten en Breukelen. De laatste keer gebeurde dat op 5 juli.

Zere hals

Veel slachtoffers klaagden na het incident over een zere hals of nek en blauwe plekken. Eén vrouw viel op de grond.

Ook in de regio Haarlem is de afgelopen weken een kettingrukker actief. Het is nog onduidelijk of die zaken verband houden met de aanvallen in 't Gooi. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03