Ga naar Content

Gerelateerde videos

Amstelveense zomerschool blijkt groot succes: "Ik blijf hier nog een weekje!"

Het initiatief om een zomerschool aan te bieden in Amstelveen is warm ontvangen. Zo'n 75 kinderen werden door hun eigen basisschool geselecteerd om een week lang lessen te volgen die tijdens de normale schoolweken niet gegeven worden. Ted, die vandaag bezig is met het programmeren van robots, is er duidelijk over: "Ik blijf hier nog een weekje omdat ik het zo leuk vind!"

Fonny Docter coördineert de Amstelveense zomerschool. Deze week ging het programma van start en ook volgende week komen er weer kinderen om spelenderwijs te leren. Veel basisschoolkinderen hebben maanden aan fysiek onderwijs gemist door de corona-uitbraak maar die tijd kan nu worden ingehaald. "Het is echt bedoeld om kinderen die in corona-tijd een sociale achterstand hebben opgelopen samen te brengen en samen leuke dingen te laten doen."

Nova heeft het eerste deel van de week leren schilderen. Vandaag is ze druk haar danspasjes en teksten te leren voor een mini-musical die ze samen met zo'n 10 andere kinderen gaat opvoeren.

Een paar lokalen verderop is zomerschool-docent Stephanie les aan het geven in 'urban sketching'. Een vrije tekenvorm waar een hoop over te leren valt voor de kinderen. Stephanie geniet van de ontwikkeling die ze bij de verschillende kinderen ziet. "Dat je de kinderen echt kunt meenemen en dat je ziet dat ze iets leren."

Foto: NH Nieuws / Jasper Leegwater

Zelf kiezen

Wat het geheim van de zomerschool precies is, weet zomerschoolcoördinator Fonny wel. "Dat komt denk ik doordat de kinderen betrokken zijn." De kids hebben namelijk zelf gekozen welke lessen ze willen volgen. Ik denk dat ze heel veel plezier hebben gehad."

Als het aan het zomerschoolhoofd ligt, is er volgend jaar weer een zomerschool in Amstelveen. Wie weet wordt het programma dan wel uitgebreid om nóg meer kinderen zo'n bijzondere onderwijsweek te kunnen bieden. 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]