Ga naar Content

Minderjarige Haarlemmers opgepakt voor vuurwerkbom-aanslag in bendevete

HAARLEM - De politie heeft twee 17-jarige Haarlemmers aangehouden na een explosie in een huis aan de Vrijheidsweg in Haarlem eind mei. De aanslag is onderdeel van een jarenlange vete tussen rivaliserende jongerenbendes. Een 48-jarige vrouw raakte gewond.

De woning aan de Vrijheidsweg in Haarlem - Foto: NH Nieuws

Gisterochtend zijn de beide verdachten aangehouden. De vrouw raakte gewond toen een vuurwerkbom door haar brievenbus werd gegooid. Dat was niet de eerste keer dat het huis doelwit is. "Er gaat bijna wekelijks een steen door de ramen. We voelen ons hier niet meer veilig", vertelde een buurtgenoot aan NH Nieuws, die doodsbang is voor de groepen jongeren. "Deze bendes terroriseren elkaars huis."  

Opnieuw explosie

Een maand later, op 6 juli, was er weer een explosie bij de woning. Ook toen doordat er vuurwerk werd afgestoken, dit keer aan de achterzijde van de woning. Daarbij was alleen materiële schade, maar buurtbewoners schrokken opnieuw.

"Het is bijna elke week wel raak", vertelde een buurtbewoner die liever anoniem blijft. "Maar vandaag was het om 8.00 uur 's ochtends en je zal dan maar net met je kind op straat zijn. Nu komt wel onze veiligheid in het geding."

De politie onderzoekt of de beide zaken iets met elkaar te maken hebben.

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]