Ga naar Content
Haarlem

Blijdschap bij Haarlems project 'Time2Shine' na winnen Appeltje van Oranje

9 juli 2020, 19.51 uur
Door: Redactie · Foto: NH

HAARLEM - Een flinke opsteker voor het project 'Time2Shine' vandaag: het project waarbij jongeren op weg worden geholpen met hulp van een mentor, won de stimuleringsprijs 'Appeltje van Oranje'. De uitreiking verliep digitaal, in verband met het coronavirus, maar dat mocht de pret niet drukken in de sociëteit aan de Zijlweg. "Dit is gaaf", vertelt Marijke Aukema, directeur van Bedrijf en Samenleving en initiatiefnemer van 'Time2Shine'. 

Haarlems project wint appeltje van oranje - NH Nieuws

De betrokkenen zaten in de grote zaal in spanning te wachten. Via een live-uitzending van het Oranje Fonds werden de winnaars bekend gemaakt. Marijke Aukema had goed hoop, maar niet verwacht dat ze daadwerkelijk de prijs in de wacht zouden slepen. "Er zijn zoveel mooie projecten, maar wij doen ook zoveel goede dingen dus dan denk je het zal wel, maar tegelijkertijd denk je ook: het zal wel niet."

Time to Shine

Het project is een aantal jaren geleden opgezet door de organisatie Bedrijf en Samenleving. Bij 'Time to Shine', worden jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben, gekoppeld aan een mentor. En dat verloopt heel succesvol tot blijdschap van de mentoren en de jongeren zelf. "Het heeft mij vrijheid gebracht. Mijn mentor heeft geen problemen voor me opgelost, maar hij was er als ik dat nodig had", vertelt Yaron Bakker. Een paar jaar geleden werd hij gekoppeld aan Remco Rhee die er voor hem was in een moeilijke periode. "Wij zijn geen vrienden", benadrukt Remco. "Wij zijn maatjes, en dat blijft zo."

Lees ook

Yaron is inmiddels volwassen wat betekent dat het project vor hem bijna is afgelopen. "Het ontroert mij als je ziet wat een mentor en jongere met elkaar bereiken",  vertelt Marijke Aukema. "Dat is dan gewoon een cadeautje."

Met het winnen van een 'Appeltje van Oranje' krijgt het project een 15 duizend euro. En dat kunnen ze goed gebruiken. "We doen altijd activiteiten met de jongeren en mentoren zoals bowlen of ze krijgen een training. Dat kost natuurlijk geld, dus we gaan dit bedrag goed besteden voor zowel de jongeren als de mentoren."

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook