Start van hoofdcontent

West-Friesland

nl
V

Aanrander Wervershoof veroordeeld tot 6 maanden jeugddetentie en jeugd-tbs

9 juli 2020, 15.28 uur · Aangepast 9 juli 2020, 15.58 uur · Door Redactie

WERVERSHOOF - De zestienjarige dader van een poging tot verkrachting vorig jaar in Wervershoof hoorde vandaag zijn vonnis: hij krijgt zes maanden jeugddetentie en onvoorwaardelijke jeugd-tbs opgelegd om herhaling te voorkomen. De jongen is verminderd toerekeningsvatbaar verklaard en heeft een verstoorde seksuele ontwikkeling.

Google Maps

De rechtbank acht bewezen dat de zestienjarige jongen schuldig is aan beroving en poging tot verkrachting van een 17-jarige vrouw. Vanwege het ernstige karakter van zijn daden wordt hem jeugddetentie opgelegd.

De dader trok het slachtoffer van haar fiets, dwong haar zich uit te kleden en betastte haar. Ook sloeg hij haar meerdere keren in het gezicht. Omdat de rechtbank dit alles als afdwingen van seksueel contact ziet, is volgens de rechtbank sprake van poging tot verkrachting.

Geen berouw

De psycholoog en psychiater stellen dat de jongen aan verschillende stoornissen lijdt, waaronder een verstoorde seksuele ontwikkeling en verklaren hem verminderd toerekeningsvatbaar. Samen met het feit dat de dader nauwelijks inzicht en berouw heeft getoond, maar het toch ook om een jonge dader gaat met een gering strafblad, legt de rechtbank hem jeugddetentie en een voorwaardelijke PIJ-maatregel op. Dit is een soort jeugd-tbs. Daarnaast wijst de rechtbank het slachtoffer een schadevergoeding toe van 3.185 euro. 

De jongen werd ook verdacht voor de diefstal van een snorfiets, ook hier is hij voor veroordeeld.

Terugblik

Op 19 augustus 2019  fietste het meisje rond middernacht op de Waterkeringspad, langs de Oosterdijk, toen zij plotseling van haar fiets werd getrapt. De jongen dwong haar om geld af te geven en ook zei hij dat ze haar kleding uit moest doen.

Hierna werd ze mishandeld en aangerand. De politie besloot in de zoektocht naar de verdachten beelden vrij te geven waarna er veel tips binnenkwamen die uiteindelijk tot de arrestatie van de verdachte leidde op 17 oktober 2019.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]