Ga naar Content

Vliegend volkje bezet 'bij-zondere' fiets in Zaandam

ZAANDAM - "Typisch gevalletje van: ik ga wel lopen", schrijft Sylvia Mons op de Facebookpagina Je bent een Zaankanter als... Sylvia maakte gisteren foto's van een bijenvolkje dat aan een fiets langs een drukke weg in de Zaanse wijk Poelenburg hangt. Imker Peter Oosterhuis uit Wormerveer weet er wel raad mee en heeft het volkje inmiddels weggehaald.

Foto: Sylvia Mons

"Het gaat om honingbijen die op de fiets zijn neergestreken", vertelt Imker Peter Oosterhuis. "Best bijzonder want aan de andere kant van de weg staan allemaal bomen."

"Als de kast te vol wordt, vertrekt de oude koningin met een deel van het volk"

Imker peter oosterhuis

Peter denkt dat de honingbijen bij een andere imker vandaan komen. "Die heeft zijn werk dan niet goed gedaan", lacht hij. "Als de kast te vol wordt dan vertrekt de oude koningin met een deel van het volk. Ze laat dan haar oude woning aan een dochter achter. Die zwerm gaat dan op zoek naar een nieuwe plek en ergens hangen."

Het volkje is inmiddels door Peter weggehaald en naar het Wilhelminapark in Wormerveer gebracht. "Collega-imker Peter Reinja had nog een plek over daar. En ja, alle bijen hebben de verhuizing overleefd."

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.