Ga naar Content

AFC is uitgeshopt ondanks vertrek Richard en Kulhan

AMSTERDAM - AFC moet het het komende seizoen doen zonder Jonathan Richard en Johan Kulhan. Richard gaat voetballen voor HBOK, terwijl Kulhan zich gaat focussen op een een carrière als tandarts in Valencia. Ook Tiemen van Hezel en Sam Nijpels vertrekken bij de Amsterdammers. Zij vervolgen hun loopbaan bij respectievelijk Swift en de zaterdagtak van AFC. 

Foto: Pro Shots / Sjoerd Tullenaar

"Een groot gemis", beschrijft AFC-trainer Ulrich Landvreugd het vertrek van het viertal. "We hadden het ook niet direct zien aankomen. Jonathan speelde vorig seizoen wat minder en hij wilde liever op het middenveld spelen. We hadden niet verwacht dat hij zou vertrekken, al is het begrijpelijk dat hij voor wat anders kiest. Hij krijgt er een kindje bij en bovendien krijgt hij het steeds drukker op zijn werk. Daardoor wilde hij toch liever een keertje minder trainen."

Nieuwkomers

Tegenover het vertrek van de vier staat de komst van Joël Tillema (Rijnsburgse Boys) en Oussama Siali (FC Lisse) en ook Guus van Weerdenburg van Katwijk is aan de selectie toegevoegd. "Guus is een Amsterdammer en je hebt een hoop Amsterdammers bij ons in de ploeg", vertelt Landvreugd. "Thomas van den Houten ging weg en we waren nog op zoek naar een dubbele bezetting op de linksbackpositie. Via-via was zijn naam gevallen en toen zijn we de gesprekken gestart."

"Ik denk dat we de vervangers van deze jongens al in huis hebben"

afc-trainer ulrich landvreugd

De oefenmeester verwacht niet dat er nog meer spelers naar AFC worden gehaald. Vervangers van onder meer Kulhan en Richard hebben de Amsterdammers immers al in de selectie zitten. "We hadden verleden jaar best wel een brede selectie, dus voor die posities hebben we nog niet echt iemand van een andere ploeg op het oog. Dat moet wel lukken met de jongens die we al in de selectie hebben. Derre Kwee was afgelopen jaar bijvoorbeeld lang weg. Hij was op reis naar China en kwam rond januari weer terug. Derre kan ook op die positie spelen, dus ik denk dat we de mensen al in huis hebben."

Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Een ander lichtpuntje is Yordi Teijsse (foto). In april was de goaltjesdief betrokken bij een ernstig ongeluk, maar inmiddels heeft hij alweer op het veld gestaan. "We waren op 19 mei weer begonnen met een blok van een maand. Yordi had op dat moment een eigen trainingsschema en dat ging redelijk tot goed. De eerste twee weken was hij nog niet op het veld, maar de laatste drie weken wel. We gaan donderdag - tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen, kijken hoe hij ervoor staat."

Top-drie

De doelen voor het komende seizoen zijn duidelijk als het aan de trainer ligt. "We gaan weer voor de eerste drie plekken. Alle teams in de tweede divisie hebben zich goed versterkt, dus het wordt een spannende competitie. Het is moelijk zeggen, maar als je kijkt naar de afgelopen twee jaar dan willen we in ieder geval vol voor de top-drie gaan."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]