Ga naar Content

Sneak preview voor Dylan (7) in nieuwe sporthal Waarland: "Groter dan ik dacht"

WAARLAND - "Nu zie ik pas hoe groot het is." Verbazing bij Dylan Brummel (7) uit Waarland als hij de nieuwe sporthal van Waarland binnentreedt. De sporthal is bijna klaar en Dylan stond vooraan bij het slaan van de eerste paal. De jonge Waarlander heeft de bouw scherp in de gaten gehouden. Hij kreeg een sneak preview

Foto: Sportpodium Waarland/ Rianne Groen

Waarland had dringend een nieuwe sporthal nodig. Het oude gebouw voldeed al lang niet meer aan de eisen. Zelfs de plaatselijke handballers van Con Zelo moesten hun thuiswedstrijden elders in de regio spelen. Aan animo voor een nieuwe hal geen gebrek: binnen de kortste keren had het dorp de benodigde anderhalf miljoen euro op tafel voor een nieuwe sporthal.

"Hier staat een ongelooflijke trotse voorzitter, want heel Waarland is hier gewoon aan het werk," vertelt Theo Wever van Sportpodium Waarland. "Afgelopen weekeinde waren hier 53 vrijwilligers aan het werk. Binnen en buiten. Er zit al een dikke tweeduizend uur aan vrijwilligerswerk in. Het is echt voor Waarlanders en door Waarlanders."

In januari dit jaar ging in het bijzijn van de kinderen van de nabijgelegen basisschool de eerste paal de grond in. De 7-jarige Dylan vertelde toen al dat hij de bouw scherp in de gaten zou houden. Deze week mocht hij voor het eerst even binnen kijken en natuurlijk kijkt hij zijn ogen uit. "Het is veel groter dan ik dacht. Wat een herrie. Daar zijn ze de tribunes aan het maken."

Lekker op de fiets

Ook Dylan kijkt uit naar de opening van de nieuwe sporthal. "Ik denk dat we hier ook wel wat kunnen doen met judo. Nu moeten we nog naar Nieuwe Niedorp en straks kan ik lekker met de fiets."

De opening van de sporthal staat gepland voor 6 september. Theo Wever: "Het is een krappe planning. Volgende week gaat de vloer erin. Er moet nog geschilderd worden. Die datum is heilig, dan begint het nieuwe sportseizoen. Dan moet het gewoon klaar zijn."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]