Ga naar Content

Van Kippersluis test negatief op corona en mag weer voetballen

DEVENTER - Kevin van Kippersluis is weer 'coronavrij'. De voetballer uit Hilversum, die enkele weken geleden een contract tekende bij Go Ahead Eagles, mag daardoor beginnen met trainen bij zijn nieuwe werkgever. Van Kippersluis (27) testte eerder positief op het coronavirus en moest zodoende in thuisquarantaine. Daardoor miste hij de eerste paar trainingen van Go Ahead. 

Foto: Pro Shots / Henk Jan Dijks

"Het voelde heerlijk, zo blij als een kind in een snoepwinkel was ik", zei Van Kippersluis donderdag na zijn eerste training. "Het was heel normaal. We hebben elkaar gewoon begroet, geen handen schudden, maar met de ellebogen."

"Ik had geen klachten, dus dat was wel apart"

voetballer kevin van kippersluis

De Noord-Hollander kwam over van het Zweedse AFC Eskilstuna. Zijn besmetting met het virus kwam voor hem als een totale verrassing. "Ik ging vanuit Zweden weg en had nergens last van", vertelt de oud-speler van FC Volendam. "Met de clubarts had ik afgesproken dat ik voor de zekerheid meteen getest zou worden, ook al voelde ik niks. Ik was vrijdag onderweg naar de club toen ik gebeld werd. 'We hebben slecht nieuws, je bent positief getest, dus je moet weer omkeren', zeiden ze. Ik had geen klachten, dus dat was wel apart. Ik ben meteen in thuisquarantaine gegaan."

Gezond

Woensdag werd Van Kippersluis vervolgens gezond verklaard. Waar hij het virus heeft opgelopen weet hij niet. "Het zou ook kunnen dat ik het een maand geleden heb gehad en dat ze dode coronacellen vinden en ik daardoor positieve uitslag heb gegeven. Mijn club in Zweden is op de hoogte gebracht. Ik weet dat er nog twee andere teamgenoten positief waren, misschien heb ik het daarvan overgenomen, misschien is het met reizen gebeurd of dat je op het verkeerde moment een wc-deur hebt aangeraakt. Het kan zo veel zijn. Mijn vrouw is ook twee keer getest en was twee keer negatief."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook