Ga naar Content

Ajax Vrouwen krijgt licentie om mee te doen aan Champions League

ZEIST - De KNVB heeft Ajax Vrouwen een UEFA-licentie gegeven. Daarmee kunnen de Amsterdammers nu officieel deelnemen aan de voorronde van de Champions League.

Pro Shots / Vincent de Vries - Foto:

De UEFA eist sinds kort dat de vrouwenploegen die meedoen aan de Champions League voldoen aan allerlei eisen, onder meer op het gebied van Financial Fair Play, de infrastructuur, medische zaken en personeelszaken. Zo moeten alle voetbalsters van de club een contract hebben.

Naast Ajax hebben ook PSV en FC Twente er eentje gekregen. De vrouwenteams van deze clubs voldoen aan alle voorwaarden die nodig zijn om te mogen meedoen aan de Champions League.

PSV heeft zich als nummer één van de eredivisie rechtstreeks geplaatst voor het kampioenenbal. Ajax Vrouwen gaat zich proberen te plaatsen via de play-offs.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]