Gooi

Huizer zwembad gaat na kritiek op 'coronasluiting' morgen weer open

1 juli 2020, 12.32 uur 路 Aangepast 1 juli 2020, 12.46 uur 路 Door Sjoerd Stoop

Whatsapp

HUIZEN - Het Huizer zwembad Sijsjesberg gaat vanaf morgen weer open. Een grote meevaller, want het zwembad zou aanvankelijk vanwege het coronavirus de hele zomer dicht blijven. Als het zwembad weer open gaat, gelden er wel een hoop maatregelen. 

Gemeente Huizen

De gemeente Huizen besloot halverwege mei dat het openluchtzwembad de hele zomer dicht zou blijven. De reden: de regels om anderhalve meter afstand te houden zouden niet kunnen worden gewaarborgd. 

Na het besluit kreeg de gemeente veel kritiek van Huizers en een petitie om het zwembad toch te openen werd honderden keren ondertekend. Samen met de bezwaarmakers werd de afgelopen weken gewerkt aan een plan om het zwembad toch te kunnen openen. 

En dat is nu gelukt: vanaf morgenochtend kan er weer gezwommen worden en vanaf vandaag kunnen al kaartjes gekocht worden.

Veel regels

De afgelopen dagen is hard gewerkt om het zwembad 'coronaproof' te maken. Er gelden vanaf morgen enkele regels om het zwemmen zo veilig mogelijk te houden. Zo mogen bezoekers alleen naar binnen als ze van te voren gereserveerd hebben, mogen ze alleen op afgebakende tijdstippen naar binnen en geldt er een maximum aantal bezoekers. Bovendien is vrij zwemmen alleen mogelijk voor kinderen tot twaalf jaar. Oudere kinderen en volwassenen mogen alleen baantjes zwemmen zodat er toch voldoende afstand van elkaar gehouden wordt. 

Als de coronaregels verder versoepeld worden, zal de gemeente kijken of er meer mogelijk is.

馃挰 Wil je niets missen uit 't Gooi?

Whatsapp