Ga naar Content
West-Friesland

Monique Bonsen-Lemmers nieuwe burgemeester van Koggenland

30 juni 2020, 21.23 uur · Aangepast 30 juni 2020, 22.55 uur
Door: Redactie · Foto: Google Maps / Gemeente Koggenland

KOGGENLAND - Monique Bonsen-Lemmers (54) is de nieuwe burgemeester van Koggenland. Dat is vandaag besloten tijdens een vergadering van de gemeenteraad. De raad gaat Bonsen-Lemmers via de commissaris van de Koning aanbevelen bij de minister als nieuwe burgemeester.

Monique Bonsen-Lemmers is nu nog advocaat arbeidsrecht, registermediator en partner in een advocatenkantoor in Haarlem. Ze is ook voorzitter van de Raad van Toezicht SEIN en regiovoorzitter van D66 in Zuid-Holland. Voor deze nieuwe baan zal ze zo snel mogelijk verhuizen van Hillegom naar de gemeente Koggenland.

Bonsen heeft zich de afgelopen jaren al voorbereid op een functie als burgemeester. Zo deed ze stages, opleidingen en trainingen. Nu gaat ze die kennis in de praktijk brengen in Koggenland. Ze legt uit waarom juist deze gemeente haar zo aanspreekt: “Vanwege het levendige dorpsleven midden in de groene omgeving én de ambitie om bestuurlijk innovatief te zijn en te zoeken naar nieuwe wegen om inwoners bij het bestuur te betrekken.”

De planning is dat Monique Bonsen-Lemmers op 23 september 2020 in een bijzondere raadsvergadering wordt geinstalleerd als burgemeester van Koggenland. De waarnemend burgemeester Jan Franx blijft tot 23 september de burgemeesterstaken voor Koggenland uitvoeren.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]