IJmond

Nog geen witte rook bij Tata Steel: stakingen gaan door na 'teleurstellend gesprek'

30 juni 2020, 17.09 uur · Aangepast 30 juni 2020, 20.13 uur · Door Redactie

Whatsapp

IJMUIDEN - FNV Metaal en de directie van Tata Steel hebben nog geen akkoord bereikt. De beide partijen zaten vandaag de hele dag om de tafel maar zijn niet dichter tot elkaar gekomen. FNV-bestuurder Roel Berghuis spreekt van een teleurstellend en moeizaam gesprek.

ANP

Vanaf donderdag zullen de gesprekken verder gaan. De Europese directie heeft aangegeven langer nodig te hebben om te reageren op de eisen die de vakbond stelt.

De stakingen zullen ondertussen gewoon doorgaan. "Met het actiecomité wordt besproken wanneer welke ploeg of afdeling het werk neer gaat leggen", valt te lezen in een korte verklaring van de vakbond. 

Er wordt al sinds 10 juni gestaakt bij Tata Steel. Voor het eerst in 28 jaar werd de productie bij de staalgigant stilgelegd in een poging meer zekerheid te krijgen van de directie.

Medewerkers eisen duidelijkheid over het plotselinge vertrek van voormalig directievoorzitter Theo Henrar, maar vooral willen ze de toekomst van hun banen bespreken.

Het Indiase moederbedrijf, Tata Group, heeft in het verleden al aangegeven naar schatting 1.000 banen te willen schrappen in IJmuiden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03

Whatsapp