Noordkop & Texel

Alvast flink zweten om sportschool klaar te maken voor heropening van morgen

30 juni 2020, 15.45 uur · Aangepast 30 juni 2020, 16.15 uur · Door Matthijs Gemmink

Whatsapp

HIPPOLYTUSHOEF - Er wordt vandaag hard gewerkt bij sportschool Hippogym in Hippolytushoef. Morgen mogen de deuren na maanden weer open voor publiek, alles moet er piekfijn bij staan en dus wordt er flink doorgepakt. Het lijkt zelfs al behoorlijk op een work-out.

Alvast flink zweten om sportschool klaar te maken voor heropening van morgen - NH Nieuws

"We hebben gelukkig de laatste tijd al wel buitensportlessen kunnen geven. We hebben het natuurlijk ontzettend getroffen met het weer", vertelt Stephan Taal van de sportschool. "We zetten nu de spullen weer binnen. Je hebt het dan wel over zo'n 6.000 kilo aan materiaal."

Dumbelts en halters: alles moet weer een plekje krijgen, maar dan moet er ook nog rekening worden gehouden met de 1,5 meter regel. "Dit is de spinruimte, normaal hebben we hier achttien fietsen staan, maar nu even twaalf. Het lijkt een kleine zaal, maar we pompen er direct verse lucht in waardoor je overdruk creeërt. Je hebt binnen een minuut allemaal schone lucht, echt super."

Online inschrijven

Door het hele gebouw zijn routes gemaakt waar de sporters vanaf morgen langs moeten lopen. Ook zijn er meerdere in- en uitgangen gemaakt zodat mensen elkaar niet kruizen. "Mensen die een les willen volgen kunnen zich online inschrijven. Voor de fitness moet ook worden gereserveerd. Zij kunnen zich inchecken bij de entree. Zo houd je overal veel ruimte."

Volgens Taal is de sportschool meer dan alleen maar een ruimte om jezelf in het zweet te werken. Ze zijn de laatste tijd echt gemist. "De mensen zeiden dat ze blij zouden zijn als we weer open gingen. Ze missen het sociale plaatje. Dat is nu wel duidelijk naar voren gekomen."

Quote

"We hebben ook een aantal mensen die komen om te revalideren. Die kwamen 1 à 2 keer in de week sporten en door die stilstand merk je dat het wel een beetje te niet is gedaan."

Stephan Taal, sportschool Hippogym

Maar het is niet alleen op sportief en sociaal vlak een zegen dat er weer gesport mag worden. Voor sommige klanten is het pure noodzaak. "We hebben ook een aantal mensen die komen om te revalideren. Die kwamen 1 à 2 keer in de week sporten en door die stilstand merk je dat het wel een beetje te niet is gedaan. Die zullen zeker blij zijn dat ze weer kunnen en mogen sporten."

Ondertussen krijgt alles zijn plek in de zalen van de sportschool. Er komen nog stickers om de route nog duidelijker te maken. Maar morgen is alles klaar en kan het achterstallig onderhoud op fysiek gebied eindelijk weer worden aangepakt. "Dat is één ding dat zeker is. En dat geldt niet alleen voor de mensen buiten de sportschool. We zullen zelf ook weer een stapje moeten gaan maken maar dat komt allemaal goed", zegt Stephan Taal met een lach.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Whatsapp