Amsterdam

Legobeeld van André Hazes duikt op op de Dam ter ere van zijn geboortedag

30 juni 2020, 11.48 uur · Aangepast 30 juni 2020, 13.31 uur · Door AT5

Whatsapp

AMSTERDAM - André Hazes heeft nu ook een eigen standbeeld op de Dam. Vanaf vandaag staat de Lego-versie van de volkszanger op het plein in Amsterdam. Hazes werd vereeuwigd door Streetart Frankey in Lego, en dat op de dag dat de zanger 69 jaar zou zijn geworden.

AT5

Frankey maakte het standbeeld in opdracht van ondernemersvereniging Dam. "Ik kreeg de vraag om de betonblokken op de Dam op te vrolijken. Omdat het eigenlijk net Legoblokken zijn, leek het me mooi iets met Lego te doen, en de toch wat lelijke blokken een wat meer positieve vibe te geven," vertelt Frankey aan AT5.

Positief standbeeld

Met het standbeeld wilde de kunstenaar iets maken voor alle bezoekers van de Dam. "Het leek me mooi om naast al het negatieve nieuws over standbeelden, iets positiefs te doen met een standbeeld. En dit moest natuurlijk iets echt Amsterdams worden waar iedereen zich in kan vinden", vertelt de kunstenaar.

Frankey is blij en trots op het resultaat. "Ik was er vanochtend om 6.00 uur en vond dat hij er op de verder verlaten Dam mooi bij zat." Hoe lang het standbeeld blijft staan, is nog onduidelijk. Er is geen vergunning voor afgegeven. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03

Whatsapp