Sport

Gemeenteraad Alkmaar unaniem: tien miljoen euro voor bouw AZ-dak

30 juni 2020, 11.12 uur · Aangepast 30 juni 2020, 13.14 uur · Door Redactie

ALKMAAR - De gemeenteraad van Alkmaar heeft het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om een bedrag van tien miljoen euro beschikbaar te stellen voor de bouw van het dak van het stadion van AZ goedgekeurd. Tijdens de raadsvergadering van maandagavond werd het voorstel unaniem aangenomen. 

ANP/Sem van der Wal

AZ ontvangt het bedrag in de vorm van een lening, waar de gemeente garant voor staat. "Zoals eerder gemeld, zijn we ontzettend blij dat de Gemeente Alkmaar ons op deze manier wil steunen", meldt algemeen directeur Robert Eenhoorn op de website van de Alkmaarders. "De bouw aan het nieuwe dak is inmiddels begonnen en daarmee zetten we als club een grote stap vooruit."

Het college van burgemeester en wethouders hecht veel waarde van het maatschappelijk belang van de voetbalclub in de regio. "Met het instorten van het dak en de Corona-crisis kreeg AZ twee stevige tegenvallers te verwerken", reageerde Pieter Dijkman, projectwethouder van de gemeente Alkmaar. "Wij kunnen met deze steun bijdragen aan een mooi en veilig stadion voor de vele voetballiefhebbers en daarmee ook aan de toekomst van AZ

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio