Gooi

Hilversumse boa's hadden afgelopen twee jaar twaalf keer te maken met agressie

29 juni 2020, 15.47 uur · Door Sjoerd Stoop

Whatsapp

HILVERSUM - Hilversumse handhavers hebben de afgelopen twee jaar twaalf keer te maken gehad met agressie. Dat antwoorden burgemeester en wethouders van Hilversum na vragen over de situatie van boa's van de SP. 

NH Nieuws/Rachel Morssink

De afgelopen tijd werd er gesproken over toenemend geweld tegen boa's en was vooral de uitbreiding van de wapenuitrusting van boa's onderwerp van gesprek. Aanleiding daarvoor was een geweldsincident op het strand van IJmuiden waarbij een boa in het ziekenhuis belandde.

Boa's demonstreerden daarna tegen geweld en voor uitbreiding van hun bewapening. Ze willen onder meer graag pepperspray en een wapenstok hebben. 

De Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes besloot na de geweldsincidenten de boa's uit te rusten met zogeheten bodycams. 

Hilversumse boa's blijken niet veel te maken te hebben met ernstige geweldincidenten, zo blijkt uit antwoorden van burgemeester en wethouders. Wel was er dus twaalf keer spraken van verbale agressie en het dreigen met fysieke agressie. Het gaat om zes incidenten vorig jaar en zes incidenten tot nu toe dit jaar. 

Meer agressie

Wel stellen burgemeester en wethouders dat de agressie de laatste tijd toeneemt. Dat komt vooral door de maatregelen rondom het coronavirus. Hilversumse boa's merken dat het handhaven van de noodmaatregelen en het mensen daarop aanspreken, vaker agressie uitlokt. 

💬 Wil je niets missen uit 't Gooi?

Whatsapp