Haarlem

Middeleeuwse magie in de Haarlemse binnenstad

29 juni 2020, 09.26 uur · Aangepast 29 juni 2020, 09.36 uur · Door Redactie

Whatsapp

HAARLEM - De binnenstad van Haarlem zit vol met bezweringen die in de middeleeuwen zijn gebruikt om boze geesten en demonen te verdrijven. Speciale symbolen, ingemetseld in de muren van kerken en huizen om het kwaad af te wenden. Maar je moet wel heel goed kijken om ze te ontdekken. Daarom neemt stadsgids Marius Bruijn je mee in het tweede deel van de serie ‘Historische speurtochten door Haarlem’.

Tijdens een virtuele tour ontdek je magische tekens op gebouwen waar je misschien al honderden keren voorbij bent gelopen zonder dat ze je opvielen. Onder meer op de Amsterdamse Poort en de St-Bavokerk staan de symbolen die verwijzen naar middeleeuwse magie om de stad te beschermen.

Normaal gesproken worden er ook echte rondleidingen gegeven maar door de coronacrisis kwam dit stil te liggen. Stadsgids Marius Bruijn en Wim Cerutti van Historische Vereniging Haerlem bedachten daarom in samenwerking met Haarlem Marketing een 5-delige videoreeks: 'Historische Speurtochten door Haarlem'.  Vandaag deel 2: Middeleeuwse magie

💬 Wil je niets missen uit Haarlem en omgeving?

Whatsapp