Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Op één wiel door de straten van Haarlem: "Fietsen is voor ons een soort levensstijl"

28 juni 2020, 19.15 uur · Door Redactie

HAARLEM - Voor "One-Wheel-Nick" is fietsen een deel van zijn leven. Nick de Graaf begon vier jaar geleden met de eerste kunsten op zijn fiets. Nu, een paar fietsen en schaafwonden later, hebben veel vrienden zich bij hem aangesloten en oefenen ze wekelijks. 

200628_ACHTERWIEL - NH Nieuws

Ze zijn inmiddels beroemd – en berucht – in het centrum van Haarlem. Vaak komen de jongens samen bij 'de Raeks', omdat daar de weg "zo chill en glad is". Op hun route richting deze fijne plek rijden ze altijd door het centrum van Haarlem en hoe kan je dat beter doen dan op één wiel?

Quote

"Zelfs handhavers vinden het leuk om te zien"

Nick de Graaf

"We rijden op één wiel door de Haarlemse straatjes", vertelt Nick. "Natuurlijk kijken we goed uit en de meeste mensen vinden het dan ook geen probleem. Zelfs de handhavers maken er bijna nooit een probleem van. Als het maar niet gevaarlijk is, vinden ze het leuk om te zien. Want weet je: we blijven op de straat, maar zijn ook van de straat. Als je begrijpt wat ik bedoel."

Levensstijl

Volgens Nick blijven sommige van de jongeren door het fietsen op het rechte pad. Zelf komt hij niet uit een probleemwijk, maar hij ziet wel dat het fietsen helpt om ergens mee bezig te zijn en om vrienden te maken. "In dat opzicht is het voor ons een levensstijl." 

Nick zet zijn kunsten op Instagram en dat blijft niet onopgemerkt: "Ik werk als maaltijdbezorger en werd een keer herkend toen ik een maaltijd bracht. Moest ik een trucje laten zien. Dat was wel gek. Sommige van mijn vrienden hier kenden me eerst alleen van Instagram. Toen ze mij ontmoetten, keken ze eerst naar mij op, maar ze kwamen er al snel achter dat ik een doodnormale jongen ben die fietsen leuk vindt."

Volgers 

Het is voor Nick wel wennen om steeds meer volgers te krijgen: "Ik heb er nu zo'n 2500. Ik hoef er geen miljoenen te krijgen. Ik wil wel gewoon mijn ding kunnen doen, maar iets meer volgers zou wel leuk zijn. Bedrijven nemen je dan net wat serieuzer. Uiteindelijk zou het tof zijn om te kunnen leven van wat ik leuk vind om te doen."

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]