Ga naar Content

Nieuw controlecentrum houdt drukte Noordwest ziekenhuizen in de gaten

ALKMAAR - In één kamer het overzicht hebben over het hele ziekenhuis; bij de Noordwest ziekenhuizen zijn ze daar onlangs mee begonnen. In het 'Hospital control center' wordt onder andere bijgehouden hoe druk het is op de spoedeisende hulp en of de planning op de operatiekamers goed verloopt.  

Foto: Noordwest Ziekenhuisgroep

In het controlecentrum is zicht op het reilen en zeilen in het ziekenhuis. Er wordt bijvoorbeeld bijgehouden hoeveel bedden er beschikbaar zijn op de verschillende afdelingen, maar ook hoe lang de wachtlijsten zijn en hoeveel personeel er beschikbaar is. 

Knelpunten

Het is volgens de ziekenhuisgroep heel handig om op deze manier knelpunten op tijd te signaleren en op te lossen: "Dat biedt een aantal voordelen, zoals minder afzeggingen van afspraken en minder pieken en dalen in de werkdruk." 

Er vindt ook een dagelijks overleg plaats tussen artsen, managers en verpleegkundigen plaats in het controlecentrum. Op deze manier wil de ziekenhuisgroep de zorg beter afstemmen op de vraag van patiënten. 

De ziekenhuisgroep heeft ziekenhuizen in Alkmaar, Heerhugowaard en Den Helder. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.