Ga naar Content

Stakingen hervat bij Tata Steel: schepen worden niet geladen

IJMUIDEN - Na de mislukte gesprekken tussen FNV Metaal en de directie van Tata Steel, wordt er vanavond opnieuw gestaakt door het personeel. Even na 22.00 uur legden medewerkers in de haven het werk neer. 

Foto: NH Nieuws
Door de stakingen is de verlading van schepen voor de Amerikaanse markt stil komen te liggen. Ook worden schepen voor de binnenvaart niet geladen. 

Ondanks de gesprekken die vandaag en gisteren zijn gevoerd tussen de directie en de vakbonden zijn de twee partijen niet tot een oplossing gekomen voor het conflict. 

Eisenpakket

FNV bestuurder Roel Berghuis liet eerder vandaag aan NH Nieuws weten zwaar teleurgesteld te zijn. "Er zijn geen concrete toezeggingen gedaan over ons eisenpakket. Er is een aantal dingen over het proces gezegd, zoals dat ze meer tijd nodig hebben", zei hij.

De directie van Tata Steel liet op haar beurt weten de gesprekken als constructief te hebben ervaren. 

Bekijk hieronder de reactie van FNV bestuurder Roel Berghuis 

200626_UITKOMST_OVERLEG - NH Nieuws

Op 10 juni 2020 werd bij Tata Steel in IJmuiden het startschot gegeven voor historische stakingen. Voor het eerst in 28 jaar werd de productie bij de staalgigant stilgelegd in een poging meer zekerheid te krijgen van de directie.

Medewerkers eisen duidelijkheid over het plotselinge vertrek van voormalig directievoorzitter Theo Henrar, maar vooral willen ze de toekomst van hun banen bespreken.

Het Indiase moederbedrijf, Tata Group, heeft in het verleden al aangegeven naar schatting 1.000 banen te willen schrappen in IJmuiden.

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.