IJmond

Stakingen bij Tata Steel gaan verder, directie doet geen concrete toezeggingen

26 juni 2020, 14.10 uur · Aangepast 26 juni 2020, 16.02 uur · Door Redactie

Whatsapp

IJMUIDEN - De onderhandelingen tussen de directie van Tata Steel en FNV zijn stukgelopen. Volgens FNV Metaal-voorzitter Roel Berghuis worden de stakingen hervat.

FNV/NH Nieuws

Afgelopen woensdag, op 25 juni, werd bekend dat de stakingen tot vandaag stilgelegd zouden worden omdat de directie van Tata Steel de deur open had gezet om gesprekken te voeren. Volgens Berghuis gaf Tata Steel destijds aan dat alles mogelijk was. 

200626_UITKOMST_OVERLEG - NH Nieuws

Het eisenpakket ligt er volgens Berghuis al sinds 28 mei. "Er zijn geen concrete toezeggingen gedaan over ons eisenpakket. Er is een aantal dingen over het proces gezegd, dat ze meer tijd nodig hebben. Dat betekent voor ons dat we zwaar teleurgesteld zijn, en dat we onze acties, die we tijdelijk hebben opgeschort om ruimte te geven, voort gaan zetten."

Acties worden opgevoerd

Berghuis geeft aan dat de acties weer worden opgeschroefd. "Dan moet je denken aan werkonderbrekingen en stakingen, zoals het de afgelopen weken is geweest. We gaan het wel opvoeren, omdat we zo teleurgesteld zijn over deze situatie. Onze leden willen boter bij de vis."

Volgens Berghuis heeft de Nederlandse directie van Tata Steel weinig tot geen concrete toezeggingen kunnen doen, en is er vooral gecommuniceerd dat er meer tijd nodig is. "Ik sluit niet uit dat er de komende dagen nog een gesprek zal plaatsvinden, maar op dit punt ben ik niet positief."

De bereidheid om verder te gaan met de acties is groot. "Mensen zijn het zat. Die hebben zoiets van, we moeten nu gewoon doorzetten om het bedrijf te laten beseffen dat het nu of nooit is."

Reactie Tata Steel 

De directie van Tata Steel laat via een persbericht weten de gesprekken van gisteren en vandaag als constructief te ervaren. Tevens benadrukt de directie de zorgen van het personeel te snappen en blijven ze hoopvol. "Gelukkig blijven we in gesprek. In constructief overleg zal de oplossing worden gevonden."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03

Whatsapp