Ga naar Content

Marineschip Karel Doorman terug in haven Den Helder na maandenlange missie

DEN HELDER - Het marineschip Zr.Ms. Karel Doorman is vanochtend aangekomen in de haven van Den Helder na maandenlang op missie te zijn geweest. De bemanning werd ingezet in het Caribisch gebied om inwoners te helpen in de strijd tegen het coronavirus.

Foto: Inter Visual Studio / Leon Verra

Het schip vertrok op 13 april naar 'de west', elf dagen later konden ze in het Caribisch gebied aan de slag en de lokale autoriteiten helpen. Dit gebeurde onder andere op het gebied van transport, maritieme grensbewaking en openbare ordemaatregelen.

De medische ondersteuning bleek uiteindelijk niet nodig. Wel werd de Karel Doorman verschillende keren ingezet om de Zr.Ms. Zeeland op zee van brandstof te voorzien.

Andere marineschepen nemen de taak van de Karel Doorman nu over in het Caribisch gebied. Vanwege de coronamaatregelen had de aankomst van het schip in Den Helder ook dit keer een soberder karakter. De kades konden niet vol staan, maar toch stonden er ook nu weer zoals gewoonlijk familie en vrienden te wachten om hun geliefden te verwelkomen.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]