Ga naar Content

Justitie eist jeugd-TBS voor verdachte van aanranding in Wervershoof

WERVERSHOOF - Op 20 augustus 2019 werd een zeventienjarig meisje van haar fiets geschopt, aangerand en mishandeld. De verdachte is een toen vijftienjarige jongen uit Medemblik. Hij hoorde gisteren de eis van de officier van justitie: negen maanden jeugddetentie en een onvoorwaardelijke plaatsing in een jeugdinrichting.

Foto: Google Streetview

Omdat de verdachte tijdens het plegen van de feiten vijftien jaar oud was, wordt hij berecht als minderjarige verdachte. Bij een minderjarige is de maximum strafeis één jaar jeugddetentie, er werden hem negen maanden opgelegd.

Daarnaast adviseert de officier van justitie plaatsing in een psychiatrische jeugdinrichting vanwege verminderde toerekeningsvatbaarheid. Doordat de verdachte al negen maanden in voorlopige hechtenis zit kan mogelijk direct gestart worden met de zogeheten PIJ-maatregel - een soort 'jeugd-TBS'.

Lees ook

Aanranding

Rond middernacht fietste het meisje op de Waterkeringspad, langs de Oosterdijk, toen zij plotseling van haar fiets werd getrapt. De jongen dwong haar om geld af te geven en ook zei hij dat ze haar kleding uit moest doen. Hierna werd ze mishandeld en aangerand. De politie besloot in de zoektocht naar de verdachten beelden vrij te geven waarna er veel tips binnenkwamen die uiteindelijk tot de arrestatie van de verdachte leidde op 17 oktober 2019.

De verdachte heeft zich op 21 september 2019 ook schuldig gemaakt aan inbraak en diefstal van een snorfiets. Justitie acht - naast de aanranding - ook deze feiten bewezen en dit is dan ook meegenomen in de strafeis.

De definitieve uitspraak vindt plaats op 9 juli.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook