Start van hoofdcontent

DEN HAAG

nl

Vanaf 1 juli supporters weer welkom in voetbalstadions

24 juni 2020, 19.10 uur · Aangepast 24 juni 2020, 19.29 uur · Door Redactie

DEN HAAG - Premier Mark Rutte heeft woensdagavond bekendgemaakt dat het kabinet het advies van het Outbreak Management Team opvolgt. Publiek is vanaf 1 juli gedeeltelijk weer welkom in voetbalstadions.

De clubs moeten zich wel houden aan strikte voorwaarden. De 1,5 meter-maatregel moet in en rondom gehandhaafd worden in de stadions. Er mag ook niet gezongen worden tijdens de wedstrijden om de kans op coronabesmetting minimaal te houden. 

Het besluit van het kabinet betekent dit voor de meeste eredivisie- en eerstedivisieclubs dat zij ongeveer een derde van de stadioncapaciteit kunnen vullen met supporters.

Overige sporten

Premier Rutte: "Vanaf 1 juli mogen de overige sporten weer worden opgestart. Zowel binnen als buiten, ook de contactsporten. Daarnaast geldt dit voor wedstrijden. Buiten de wedstrijden om moet de anderhalve meter gewaarborgd worden."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]