Ga naar Content

Drukte op Castricumse stranden, gemeente roept op weg te blijven

CASTRICUM AAN ZEE - De gemeente Castricum roept strandgangers op vooral niet naar het strand van Castricum te komen.  Egmond, Schoorl of Bergen aan zee behoren nog wel tot de mogelijkheden, maar vanwege de onverwachte doordeweekse drukte gingen eerder vandaag de toegangswegen tijdelijk op slot. 

Foto: Sjef Kenniphaas

Vanmiddag om 14.30 uur sloot de gemeente het het strand af voor bezoekers. De afsluiting gold voor zowel auto’s als fietsers die op weg zijn naar het strand. Reden voor de afsluiting was dat er zoveel strandgangers op de parkeerplaatsen en strandopgangen aanwezig waren, dat bezoekers volgens de gemeente geen anderhalve meter afstand van elkaar konden houden.

Tot voor kort had de gemeente de helft van het aantal parkeerplaatsen voor auto’s bij het strand beschikbaar gesteld. Sinds vanochtend zijn alle parkeerplaatsen weer te gebruiken, al waren ze vanmiddag alweer allemaal bezet. Toen het ook te druk werd bij het strand, is de gemeente overgegaan tot afsluiting van de toegangswegen.

Twee kilometer 

Auto’s die in de richting van het strand rijden, werden bij de rotonde naar Bakkum tegengehouden. Fietsers konden hun fiets wel kwijt bij de fietsparkeerplaats van Johanna’s Hof. Daarvandaan is het nog zo'n twee kilometer lopen tot het strand.

Het is de tweede keer dat de toegansgwegen naar Castricum aan Zee werden afgesloten. Vorige maand deed de gemeente ook een oproep van het strand weg te blijven. 

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.