Start van hoofdcontent

Sport

nl

OMT adviseert regering: 'Publiek vanaf september aanwezig bij voetbalwedstrijden'

24 juni 2020, 10.40 uur · Aangepast 24 juni 2020, 15.54 uur · Door Redactie

DEN HAAG - Publiek mag vanaf 1 september weer aanwezig zijn bij wedstrijden in het betaald voetbal. Dat advies geeft het Outbreak Management Team aan de regering. Deze maatregel is alleen mogelijk als de clubs zich aan strikte voorwaarden houden, meldt De Telegraaf.

Pro Shots / Remko Kool

De 1,5 metermaatregel moet bijvoorbeeld worden gehandhaafd in het stadion, maar ook bij de in- en uitgang. Daarnaast mag er niet gezongen worden vanwege de kans op besmetting met het coronavirus.

Het kabinet beslist woensdag of het meegaat in het advies van het OMT. Als het advies wordt opgevolgd, betekent dit voor de meeste eredivisie- en eerstedivisieclubs dat zij ongeveer een derde van de stadioncapaciteit kunnen vullen met supporters.

Interlands 

De start van de nieuwe competitie staat gepland voor 11 september. Overigens zouden de eerste wedstrijden met publiek in Nederland al op 4 en 7 september gespeeld kunnen worden, wanneer Oranje in actie komt tegen Polen en Italië voor de Nations League.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]