Ga naar Content

Badhoevedorper (30) mishandelt Haarlemse boa, overmeesterd door politie

HAARLEM - Een Haarlemse boa is gisteravond op het Marsmanplein in zijn stad mishandeld. Tijdens een conflict met een 30-jarige Badhoevedorper kreeg hij een harde klap op z'n arm, waarna hij de agressieveling in de boeien heeft geslagen.  

Foto: ANP/Koen van Weel & Google Streetview

De 22-jarige boa surveilleerde gisteravond met een collega in Haarlem-Noord. Als ze na een melding van 'jeugdoverlast' poolshoogte gaan nemen op het Marsmanplein, treffen ze daar een grote groep jongeren aan.  

Als de boa's de groep willen toespreken, komt er vanuit een andere richting plotseling een schreeuwende en spugende man aanlopen. Als de boa's hem tot rust manen, komt hij al schreeuwend pal voor een van hen staan. 

Geduw

De boa stapte daarom naar achteren en verzocht de man afstand te houden, maar daar had hij geen oren naar. Steeds nadat de boa de man had weggeduwd, kwam hij weer pal voor hem staan. Op een gegeven moment haalde de Badhoevedorper hard uit, waarbij hij de arm van de boa raakte. 

Nadat de boa's de man hadden aangehouden, werd hij overgedragen aan de opgetrommelde politie. Makkelijk ging dat niet, want de verdachte bleef zich verzetten. Nadat hij door agenten was overmeesterd, is hij geboeid naar het bureau gebracht. 

Blauwe plekken

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de boa blauwe plekken op z'n arm heeft, maar dat het verder goed met hem gaat. "Hij heeft aangifte gedaan van belediging en mishandeling." De verdachte moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.  

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.