Ga naar Content

Stemt Volendam straks massaal op 'hun' Mona Keijzer als CDA-voorvrouw?

VOLENDAM - De Volendamse Mona Keijzer (51) wil de nieuwe nummer één van het CDA worden. Vanochtend maakte ze dat bekend in een interview in de Telegraaf. NH Nieuws ging de straat op in Volendam, met de vraag: zou u op Mona stemmen?

Foto: NH Nieuws / NOS

De huidige staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat draaide vroeger volop mee in de lokale politiek. Van 2007 tot 2012 was Keijzer wethouder in Purmerend, waarna zij haar politieke carrière vervolgde als kandidaat-lijsttrekker van het CDA. Acht jaar geleden verloor ze echter van Sybrand Buma. Nu probeert ze het opnieuw.

"Een fantastische zaak, ik vind haar een topper en goed dat ze dit doet", reageert een Volendammer op de bekendmaking van haar kandidaatstelling. "Ik ben er trots op dat ze het zover geschopt heeft, dat is een hele prestatie en daar mag het dorp trots op wezen", zegt een ander.

Samenwerken met Forum voor Democratie

Momenteel is haar enige tegenstander minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. Grootste verschilpunt tot nu toe lijkt een eventuele samenwerking met Forum voor Democratie. De Jonge maakte duidelijk een samenwerking met de partij van Thierry Baudet op landelijk niveau niet te zien zitten. Keijzer houdt die mogelijkheid wel open.

Tekst gaat door onder tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De andere prominente Noord-Hollander in de partij, Wopke Hoekstra, liet vorige week al blijken niet te mee te doen in de strijd om het lijsttrekkerschap. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.