Sport

NL
V

'Marokkaanse Zlatan' verlaat Telstar door de voordeur

22 juni 2020, 17.04 uur · Aangepast 22 juni 2020, 19.52 uur · Door Redactie

AMSTERDAM - Reda Kharchouch heeft er een halfjaar op moeten wachten, maar maandag tekende de spits eindelijk bij Sparta Rotterdam. De Amsterdammer ligt de komende twee seizoenen vast in Rotterdam, met de optie voor nog één seizoen. "Ik heb er lang op moeten wachten. Eindelijk mag ik er heen gaan", laat Kharchouch weten in gesprek met NH Sport. 

Pro Shots / Remko Kool

Na zijn afgeketste transfer hield de Kharchouch contact met Sparta. "Ze hebben altijd netjes naar mij gevraagd. Ik heb altijd hoop gehouden. Gelukkig is dat goed gekomen." 

De revelatie van Telstar werd maandagochtend medisch gekeurd bij de Rotterdammers. Hij mocht daarna zijn contract tekenen in bijzijn van zijn ouders. "Ik was vorig jaar bij Telstar alleen met mijn vader en zaakwaarnemer. Nu was de hele familie er bij."

Tekst gaat verder onder de tweet

Genoeg belangstelling voor Kharchouch

Sparta was niet de enige gegadigde in de strijd om de handtekening van Kharchouch. "Er zijn wel een aantal clubs uit de eredivisie en het buitenland die hebben geïnformeerd", bevestigt de spits. "Sparta was de enige die zo snel mogelijk concreet was. Ik had geen twijfels, zij waren de enige die mij het volle vertrouwen gaven. Ze waren in januari de enige die mij een groot podium wilde geven. Het lag uiteindelijk gevoelsmatig erg goed."

"Het systeem en de trainer hebben mij een steuntje in de rug gegeven om voor Sparta te kiezen", vervolgt de spits. "Ik heb in januari met Henk Fraser gesproken, hij heeft mij zijn plan van aanpak uitgelegd toen de deal bijna rond was. Zijn visie op het voetbal sprak mij heel erg aan."

Quote

"Sparta was de enige die zo snel mogelijk concreet was"

aanvaller reda kharchouch

'Marokkaanse Zlatan'

Algemeen directeur Pieter de Waard zwaait Kharchouch op de clubsite van Telstar alle lof toe. De voetballer wordt liefkozend 'onze Marokkaanse Zlatan' genoemd. "Top!", zegt Kharchouch. "Dat is mooi om te lezen. Telstar was voor mij een springplank omhoog en ik zal daar volgend jaar sowieso als toeschouwer zijn. Ik kom vanuit de voordeur en ga door de voordeur weg. Wie weet kom ik hier ooit met een big smile terug." Dinsdag neemt Kharchouch afscheid van zijn ploeggenoten. 

Tekst gaat verder onder de tweet

Doelpuntenmachine

Kharchouch hoopt dat Fraser van hem een doelpuntenmachine in de eredivisie kan maken. "Net zoals ik in de eerste divisie deed. Ik denk dat dat zijn doel weer is."

De spits verwacht het niveau in de eredivisie aan te kunnen. "Dat moet wel goed komen. Van de derde divisie naar de eerste divisie was twee niveaus hoger. De eredivisie is weer een klasse hoger. Wie weet kan ik het nu weer waarmaken." Kharchouch heeft geen twijfels. "Als ik kijk naar mijn kwaliteiten kan ik een aardig balletje trappen. Het doel is nu om nog fitter te worden dan ik was."

De Amsterdammer hoopt zo snel mogelijk op het trainingsveld van Sparta te staan. 

Quote

"Als ik kijk naar mijn kwaliteiten kan ik een aardig balletje trappen"

aanvaller reda kharchouch

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio