Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Politie waarschuwt voor zwemmen in het Spaarne: boete 140 euro

22 juni 2020, 12.24 uur · Door Redactie

HAARLEM - Met mooi weer ziet de politie mensen zwemmen in het Spaarne. Dat is levensgevaarlijk en verboden. De komende week wordt het weer lekker warm en de Haarlemse politie kondigt aan dat ze met de politieboot gaat controleren. Op zwemmen en springen van bruggen staat een boete van 140 euro.

ANP

De politie somt een aantal gevaren op van zwemmen in een rivier waar ook schepen varen zoals het Spaarne. Er kunnen sterke stromingen zijn, schippers kunnen zwemmers vaak niet zien en door het temperatuurverschil kunnen zwemmers kramp krijgen of zelfs onderkoeld raken. Je kan ook door zuiging onder een schip worden getrokken.

Springen van bruggen is ook gevaarlijk. Je kan ook een schip terecht komen dat je niet hebt gezien, je kan botbreuken of een klaplong krijgen en je kan bijvoorbeeld op voorwerpen landen die onder water liggen met scherpe randen.

Meer nieuws uit Haarlem en omgeving?

✔️ Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving, speciaal voor mensen in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws!  

✔️ Volg het laatste nieuws altijd via NHNieuws.nl/Haarlem