West-Friesland

NL
V

Bloemen als alternatief protest tegen coronamaatregelen

21 juni 2020, 15.30 uur · Aangepast 21 juni 2020, 16.33 uur · Door Redactie

HOORN - Op verschillende plekken worden vandaag bloemen gelegd als protest tegen de coronamaatregelen. Het is een alternatief voor de demonstratie die vandaag op het Malieveld in Den Haag zou zijn. Burgemeester Remkes verbood afgelopen vrijdag deze demonstratie.

Bloemen bij gemeentehuis in Purmerend Beeld: Inter Visual Studio / Haico Kats - Bloemen bij gemeentehuis in Purmerend Beeld: Inter Visual Studio / Haico Kats

Ook een demonstratie in Amsterdam van organisatie 'Viruswaanzin' die vandaag zou plaatsvinden, mocht niet doorgaan.

Daarom riep de organisatie op om een bloemen neer te leggen bij het plaatselijke gemeentehuis en de vlag halfstok te hangen. "Veel mensen vinden het een heel bijzonder idee om een wake te brengen aan de bestuurders van dit land. Om ze terug te brengen naar de democratie", zegt één van de intiatiefnemers van 'Viruswaanzin' in een video op Facebook. 

Onder meer in Hoorn, Purmerend, Huizen en Amsterdam gaven mensen gehoor aan de oproep en legden ze bloemen neer bij het gemeentehuis. 

Onrust in Den Haag

Ondanks het verbod kwamen er vandaag toch demonstranten naar Den Haag. Burgemeester Remkes gaf daarop toch toestemming voor een korte demonstratie. Inmiddels is het erg onrustig in Den Haag en zijn er rellen uitgebroken bij het centraal station en de politie heeft een waterkanon ingezet om demonstraten van het Malieveld te krijgen.

Bloemen bij het gemeentehuis in Hoorn

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier