Ga naar Content
Haarlem

Haarlemse ondernemer verrast scholieren met live gedicht

19 juni 2020, 22.30 uur · Aangepast 20 juni 2020, 14.19 uur
Door: Redactie · Foto: NH Nieuws

HAARLEM - Om de culturele sector een hart onder de riem te steken verzon ondernemer Patrick van Gerwen een ludiek plan. Hij verraste de leerlingen van het stedelijk gymnasium naast zijn kantoor met een optreden van acteur Roeland Fernhout. "Twee vliegen in één klap."

Vanuit zijn kantoor kijkt Patrick uit op het klaslokaal Nederlands van het Stedelijk Gymnasium, dat ruim twee maanden lang leeg was. Nu de leerlingen weer mondjesmaat naar school gaan, wilde hij ze verrassen met iets bijzonders. "Ik dacht: dat wordt vast een gek moment voor de leerlingen om na twee maanden weer naar school te gaan. Daarom wilde ik ze met iets leuks verrassen", vertelt Patrick aan NH Nieuws. 

Favoriete gedicht

Patrick benaderde acteur Roeland Fernhout met het verzoek om een van zijn favoriete gedichten, 'nu nog' van Hugo Claus, voor te dragen aan de leerlingen. "Hij wil ook in tijden van corona iets van cultuur aan de school geven. Daar sta ik altijd voor open", vertelt de acteur aan NH Nieuws. 

Bekijk hier de reportage. Tekst loopt door onder de video. 

200619_GEDICHT_HAARLEM - NH Nieuws

Patrick wil met deze ludieke actie ook een statement maken en de culturele sector in tijden van corona te hulp schieten. "Als ik een acteur op deze manier aan een opdracht kan helpen, dan heeft hij ook weer een klusje", aldus Patrick. "Zo krijgen acteurs en andere artietsen weer een publiek, al is het kleiner dan een theater natuurlijk. Maar ze kunnen zo toch even doen waar ze goed in zijn."

Hard getroffen

"Patrick wilde ook graag de armlastige kunstenaars ondersteunen die door de coronacrisis hard zijn getroffen. Wij hebben het gewoon echt heel zwaar", vertelt Roeland. Patrick roept daarom andere ondernemers op om vergelijkbare acties te organiseren. 

"Het is voor mij belangrijk dat het echt om een betaalde opdracht gaat, dat ik de culturele sector op die manier een klein beetje kan helpen." Daarbij gaat het volgens Patrick dus niet om een lullig 'fooitje'. "Het moet een acteur of zanger natuurlijk wel écht iets opleveren."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!