Ga naar Content

Corona-noodhulp Haarlem: 5,8 miljoen aan steun voor cultuur en horeca

HAARLEM - Cultuurinstellingen, sportverenigingen en de horeca krijgen noodhulp van de gemeente Haarlem. Voor een eerste steunpakket staat 5,8 miljoen euro klaar.

Foto: NH Nieuws

De stad hoopt cultuurinstellingen, sportverenigingen en ondernemers die in acute nood verkeren door de coronacrisis, te helpen. Voor cultuurinstellingen in de stad heeft de gemeente 2,4 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Instellingen als het Frans Hals Museum, Stadsschouwburg/Philharmonie, Patronaat en Toneelschuur/Filmschuur hoeven dankzij deze maatregel drie maanden geen huur te betalen. Zo'n soort regeling geldt nu ook voor sportverenigingen.

Geen precario

Naast dit kwijtschelden van de huur kunnen andere cultuurinstellingen van de gemeente compensatie krijgen voor verliezen door de coronacrisis. Kleine ondernemers, waaronder de horeca, hoeven over het jaar 2020 geen precario voor terrassen te betalen. De reclamebelasting voor ondernemers wordt tijdelijk verlaagd.

Spaarnelanden krijgt wat de gemeente betreft 720.000 euro extra voor het schoonhouden van de stad. Vanwege de lockdown boden Haarlemmers veel meer afval aan. En voor de noodopvang van daklozen in de Beijneshal wordt 620.000 euro uitgetrokken. Haarlem komt in het najaar met een herstelplan voor na deze periode.

Corona in Haarlem
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en Omgeving en krijg updates in je tijdlijn