Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl

MDMA-productielijn ontdekt: labs in Akersloot, Heiloo en Amstelveen opgerold

18 juni 2020, 12.21 uur · Aangepast 19 juni 2020, 09.20 uur · Door Redactie

NOORD-HOLLAND - In een landelijk onderzoek naar grootschalige productie van harddrugs zijn gisteren in Heiloo, Akersloot en Amstelveen drugslabs ontmanteld.  

NH Nieuws

Het lijkt er op dat ieder drugslab werd gebruikt voor een specifieke stap in het productieproces van MDMA. Zo bleek een flatwoning in Amstelveen te worden gebruikt voor de productie van PMK, de grondstof voor MDMA. In een loods op een bedrijventerrein in Heiloo werd MDMA-olie gemaakt, en in een loods in Akersloot werden MDMA-kristallen gemaakt. Er werd in totaal negentig kilo aangetroffen, een hoeveelheid die miljoenen euro's had moeten opleveren.  

MDMA
De drug MDMA is een amfetamine die los in poedervorm gebruikt wordt, maar ook een belangrijk ingrediënt van xtc. De effecten van MDMA verschillen van andere amfetamines. Gebruikers ervaren vaak euforie, empathie en ontspanning.

Behalve voor de productie van de kristallen diende de loods in Akersloot ook als opslag voor drugsafval. De recherche trof er tientallen vaten en jerrycans met honderden liters chemische substanties aan. Ook stonden er computers die ook gebruikt werden voor de productie van PMK en MDMA-olie in Amstelveen en Heiloo. 

Specialisten van de politie hebben de labs ontmanteld. De gevonden drugs en materialen worden vernietigd, tot vreugde van burgemeesters Mans (Castricum) en Romeyn (Heiloo). "Helaas is dit niet de eerste keer dat zo'n zaak zich binnen onze gemeente afspeelt", aldus burgemeester Mans over de vondst in Akersloot. Mooi dat de politie dit heeft aangetroffen. Dat maakt de Boekelemeer weer stukje veiliger." 

"Het is schandelijk dat mensen zich met deze praktijken bezighouden en pijnlijk dat mensen hierdoor in gevaar zijn gebracht", aldus burgemeester Romeyn van Heiloo. "Ik hoop dat de verantwoordelijke daders snel gepakt worden."

Verdachten zijn nog niet aangehouden, bevestigt de politie. 

NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!