Ga naar Content

Koggenland komt starters op huizenmarkt tegemoet met hogere lening

WESTER-KOGGENLAND - De gemeente Koggenland heeft besloten de maximale koopsom voor de starterslening te verhogen. Starters die een woning van maximaal €248.000 kopen, maken vanaf nu aanspraak op zo'n lening. Voorheen lag deze grens op €186.792 euro.

Foto: NH-Media

De lening kan gebruikt worden om het gat te dichten tussen het bedrag dat de starters maximaal kunnen lenen en het bedrag dat ze nodig hebben voor de aankoop van een woning.

Hier zitten wel een aantal voorwaarden aan vast: alleen mensen die voor het eerst een huis kopen in de gemeente Koggenland kunnen aanspraak maken op de lening en de lening mag alleen gebruikt worden om het gat te dichten tussen de maximale lening en de koopsom van de woning. Het gaat om een lening van maximaal 40.000 euro en de lening is de eerste drie jaar rente- en aflossingsvrij. 

Aangepast op de woningmarkt

Koggenland heeft de grens voor de starterslening naar boven bijgesteld, omdat de huizenmarkt daar volgens de gemeente om vraagt. "De woningmarkt is veranderd, er is bijna geen huis meer te koop onder dit bedrag. Door de grens te verhogen, doet de gemeenteraad een stap richting starters op de woningmarkt. De mogelijkheden worden voor hen vergroot."

💬 Mail ons met jouw verhaal
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected].

Lees ook