Amstelland

Arrestatieteam licht man van bed voor granaten en wapens in Hoofddorpse garagebox

18 juni 2020, 09.46 uur · Aangepast 18 juni 2020, 15.07 uur · Door Redactie

Whatsapp

HOOFDDORP - Een arrestatieteam heeft vannacht in Hoofddorp een man uit bed gehaald en aangehouden voor betrokkenheid bij een eerder gevonden wapenarsenaal in een garagebox aan Graan voor Visch. 

Politie

Rond 4.10 uur klonk er een harde klap in de Zoetermeerstraat in Hoofddorp-Noord. Het ging om een explosief waarmee het arrestatieteam de voordeur forceerde, om zo de vermoedelijk nog slapende verdachte te verrassen en snel te overmeesteren. Niet veel later werd hij geblinddoekt afgevoerd.

De buurvrouw van de arrestant sprak vandaag anoniem met NH Nieuws. "Ik dacht nou, ik ga even aan de straatkant kijken wat er aan de hand is, maar toen schreeuwde de politie dat ik mijn raam dicht moest doen. Ik had niet in de gaten wat er aan de hand was, want die klap was al geweest. Ik heb daarna denk ik wel 3.5 uur staan trillen."

Behalve in Hoofddorp werden ook in Hillegom, Breukelen en Meppel verdachten aangehouden. De vier worden momenteel verhoord over de wapenvondst.

Automatische wapens en granaten

Na een melding over een sterke wietlucht, ging de politie vorig jaar op 27 maart een kijkje nemen bij een garagebox aan de Graan voor Visch in Hoofddorp. Omdat ook de agenten hennep roken, besloten ze de garagebox in te gaan

Behalve een henneptent troffen ze daar een auto aan waarin meerdere (automatische) wapens en granaten lagen.  Vanwege de locatie - midden in een woonwijk - werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) erbij geroepen om de wapens veilig op te ruimen. 

Zes verdachten

De vondst betekende de start van een langlopend onderzoek, waarin het afgelopen jaar al twee verdachten werden aangehouden. Sinds vanochtend staat de teller dus op zes aanhoudingen.

De teamchef van de recherche zegt blij te zijn met het resultaat. "Er zijn wapens aangetroffen in een woonwijk, dat willen we echt niet. Deze wapens worden gebruikt voor liquidaties. Dan moet je denken aan handgranaten en geweren. Dat sla je niet op in een woonwijk." 

De zes verdachten worden later deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zal besluiten of ze al dan niet langer in voorarrest blijven.  

Zoetermeerstraat Hoofddorp - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Whatsapp