Ga naar Content
Alkmaar

Alkmaarse webshop biedt bierbrouwers digitale markt: "Wij handelen alle online bestellingen af"

24 juni 2020, 08.00 uur · Aangepast 26 juni 2020, 17.59 uur
Door: Redactie · Foto: NH Nieuws

ALKMAAR - Door de coronacrisis moeten lokale bierbrouwerijen opeens digitaliseren om hoofd boven water te houden. De afzetmarkt bij de horeca en evenementen viel sinds half maart weg. Om niet zelf te hoeven bedenken hoe de onlineverkoop moet, biedt een Alkmaars bedrijf hulp.

Bierbrouwerijen hebben het moeilijk door de coronacrisis. Door het wegvallen van de horeca en evenementen missen ze een groot deel van hun omzet. Beer in a Box, een webshop in speciaalbieren in Alkmaar, zag dat de brouwers hun voorraden niet meer verkocht kregen en bood een oplossing.

"We wilden graag wat bijdragen aan de directe verkoop voor brouwers", vertelt Tim Remmerswaal van de webshop. "Wij bieden ze een shop-in-shop op onze website, en dan doen wij alle online afhandelingen van de bestellingen."

Tekst gaat door onder video

Alkmaarse webshop biedt bierbrouwers digitale markt - NH Nieuws

Dit geeft lokale en ook kleinere brouwerijen de kans om online een extra distributiekanaal op te zetten. Voor veel brouwerijen is dit niet alleen een kans, maar ook een redding geweest de afgelopen tijd. Dat ervaart ook Joost van Rheenen van De 7 Deugden in Amsterdam.

"Toen corona kwam, stopte meteen alles", herinnert Van Rheenen zich. "Wij deden niets aan online verkoop, we hadden alleen nog een klein winkeltje. Na twee weken besloten we in zee te gaan met Beer in a Box, en dat werkte vanaf dag één."

De diensten van de Alkmaarders scheelt de brouwers een hoop gedoe en het uitvogelen hoe de online markt werkt. "Met een klein stukje code bij ons op de website, hebben zij een volledig werkende webshop", licht Remmerswaal toe.

Jouw Noord-Holland

Benieuwd geworden naar de rest van de verhalen die NH Nieuws maakte over digitalisering in de provincie? Bekijk dan op onze specialpagina alle reportages.