Noord-Holland

De Peiling: Spotgoedkope vliegtickets verbieden?

17 juni 2020, 10.56 uur · Aangepast 17 juni 2020, 11.24 uur · Door Redactie

Whatsapp

Voor een prikkie met het vliegtuig naar de zon of op een stedentrip, dat moet afgelopen zijn, vinden D66 en ChristenUnie. Ze pleiten voor een minimumprijs voor vliegtickets. Die mogen niet goedkoper zijn dan 34 euro. De regeringspartijen willen zo voorkomen dat luchtvaartmaatschappijen na de coronacrisis gaan stunten met prijzen. Wat vind jij daarvan?

ANP

Concurrentieslag
Op dit moment staan de meeste vliegtuigen aan de grond. Partijen in de Tweede Kamer zijn bang dat er straks een grote concurrentieslag gevoerd gaat worden om het behoud van vliegrechten op Schiphol.

Milieu
"De kans is groot dat maatschappijen na de crisis gaan proberen om routes vast te houden", zegt D66-Kamerlid Jan Paternotte tegen de NOS. "Om die vliegtuigen te vullen, gaan ze enorm stunten met tickets. Ze gaan ze dumpen ver onder de kostprijs." Veel vliegen, vooral op korte afstanden, heeft volgens Paternotte grote gevolgen voor het milieu..

Oostenrijk
GroenLinks heeft al eerder gepleit voor een minimum ticketprijs, in navolging van Oostenrijk. Daar is de ondergrens van 40 euro voorwaarde voor de staatssteun aan luchtvaartmaatschappij Austrian Airlines. In Nederland krijgt KLM miljarden euro's steun om de gevolgen van de coronacrisis te boven te komen. Ook daar zullen voorwaarden aan verbonden worden, al is nog niet precies duidelijk welke  duidelijk welke precies.

Wat vind jij?
D66 en ChristenUnie willen niet dat de luchtvaartsector na de crisis weer op de oude voet doorgaat met spotgoedkope vliegtickets. Wat wil jij?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18:00 en 19:00 uur.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].

Whatsapp