Ga naar Content

Drukte in coronateststraten sinds test voor iedereen beschikbaar is

ZWAAG / ALKMAAR - Iedereen met coronaklachten mag zich vanaf 1 juni laten testen. Vanaf 3 juni kan dat ook in de teststraat in Zwaag. Sindsdien zijn er al duizend tests afgenomen op de Westfriese testlocatie. In de teststraat in Alkmaar inmiddels 2500.

GGD Hollands Noorden - Foto: GGD Hollands Noorden

In Zwaag werd de teststraat nog geen twee weken geleden geopend en tot nu toe zijn er al duizend coronatesten afgenomen. Minder dan 0,5% van de mensen die zijn getest door GGD Hollands Noorden zijn positief getest. Voordat de teststraat in Zwaag opende, moesten de bewoners uit West-Friesland naar de teststraat in Alkmaar. Daar zijn inmiddels al 2500 tests afgenomen.

West-Friesland

In totaal zijn er sinds de eerste besmetting 311 coronabesmettingen in West-Friesland bevestigd. Hiervan leidde achtennegentig gevallen tot ziekenhuisopnames en tweeënveertig patiënten in West-Friesland kwam te overlijden na een coronabesmetting.

Alkmaar

In Alkmaar zijn tot 9 juni 243 besmettingen vastgesteld. Vierenvijftig besmettingen leidden tot een ziekenhuis opname en dertig coronapatienten kwamen te overlijden na besmetting met het virus.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Lees ook