Ga naar Content
Haarlem

Haarlemse buurt herdenkt geliefde pakketbezorger: "Hij was een verbinder"

16 juni 2020, 14.02 uur · Aangepast 16 juni 2020, 17.28 uur
Door: Redactie · Foto: prive

HAARLEM - De Haarlemse Bomenbuurt en het Kleverpark hebben 'hun' overleden pakjesman herdacht. Gisteravond werden voor honderden deuren kaarsjes aangestoken. De pakketbezorger van PostNL had binnen drie jaar tijd de harten van zijn klanten gestolen door zijn liefde voor dieren, aandacht voor kinderen en bereidheid tot altijd net iets meer te willen doen. 

De verhalen over de pakjesman zijn niet van de lucht daags na zijn overlijden. Zijn twee zoons willen hun vader in besloten kring herdenken, maar buurtbewoners zochten toch naar een manier om de bijzonder hartelijke man eer aan te doen. "Hij was een verbinder in de buurt", vertelt één van hen aan NH Nieuws.

Aan het plan om kaarsjes voor de deur te zetten werd massaal gehoor gegeven. 

Tekst gaat door onder foto

Foto: prive

Op verschillende Facebookpagina's en in de buurtappgroepen waar het  nieuws werd gedeeld, kwam een stroom aan herinneringen op gang: "Had 'm al poosje niet gezien, wat verdrietig. Zal straks zeker een kaarsje voor hem buiten zetten. Inderdaad kende hij al z’n klanten bij naam, vrolijke vent was het."

Een ander: "Eerste keer dat hij bij mij wat kwam brengen deed ik open, hij gaf me een hand. Nooit eerder had een postbezorger zich aan me had voorgesteld!"

Foto: prive

Meer nieuws uit Haarlem en omgeving?

✔️ Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving, speciaal voor mensen in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws!  

✔️ Volg het laatste nieuws altijd via NHNieuws.nl/Haarlem