Ga naar Content

Primeur bij Tata Steel: onderzoekers en productontwikkelaars leggen werk neer

IJMUIDEN - Nadat afgelopen week al meerdere afdelingen staakten, hebben voor het eerst in de geschiedenis nu ook onderzoekers en productontwikkelaars van Tata Steel het werk neergelegd. 

Foto: NH Nieuws/Dennis Mantz

Dat bevestigt FNV-bestuurder Roel Berghuis tegenover NH Nieuws. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat personeel van deze afdeling het werk neerlegt. De staking is onderdeel van de estafetteactie, bevestigt Berghuis. Die actie houdt in dat afdelingen het stakingsstokje aan elkaar overgeven, zonder daarbij al te voorspelbaar te worden. "De ene dag wel, de andere dag niet", zegt Berghuis daarover.

Honderd stakers op locatie

In totaal werken er zo'n driehonderd mensen bij de afdeling 'research and development'. Een kleine honderd van hen staakt op locatie en daar is het aantal stakende thuiswerkers niet bij opgeteld. De actie bij de afdeling die onder meer onderzoek doet naar verpakkingsstaal, duurt de hele dag.

Acties bij Tata zijn al enige tijd aan de gang. Er is protest tegen de dreigende reorganisatie bij het staalbedrijf waarbij honderden banen verloren gaan. Behalve de dreigende reorganisatie is het personeel boos over het vertrek van topman Theo Henrar van Tata Steel Nederland, dat door hen wordt gezien als ontslag van de directeur. Bovendien menen ze dat ze onterecht opdraaien voor de verliezen van met name de Britse vestiging van Tata.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook