Ga naar Content

Huntelaar weet van geen ophouden: "Ik wilde graag door en het liefste bij Ajax "

AMSTERDAM - Klaas-Jan Huntelaar blijft tóch bij Ajax. De 36-jarige aanvaller heeft zijn aflopende contract met één seizoen verlengd. Huntelaar keerde in de zomer van 2017 terug bij de Amsterdammers. 

Klaas Jan Huntelaar scoort tegen ADO - Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe

"Ik wilde graag nog door en het liefste hier bij Ajax", vertelt Huntelaar op de website van de Amsterdammers. "Ik zie mezelf niet meer in een ander shirt spelen. Ik voel me fit, kom met plezier naar de club en ik weet zeker dat ik nog een bijdrage kan leveren op het veld. Maar ik weet dat mijn rol naarmate de jaren vorderen verandert. Daar heb ik de afgelopen tijd veel over nagedacht en gesproken met de trainer en met Marc (Overmars red). Uit die gesprekken bleek ook dat Ajax met mij verder wilde. Dat vertrouwen doet me goed."

Meerdere clubs, onder wie sc Heerenveen, toonde interesse in de voormalig international mocht hij er met Ajax niet zijn uitgekomen.. 

"Uit die gesprekken bleek ook dat Ajax met mij verder wilde. Dat vertrouwen doet me goed"

Ajax-speler klaas-jan hUNTELAAR

"Mooi dat hij nog een jaar bijtekent", stelt directeur voetbalzaken Marc Overmars. "Wij wilden Klaas-Jan sowieso voor de club behouden en zijn er van overtuigd dat hij ook komend seizoen als speler van waarde kan zijn. Maar ook op andere vlakken, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van talentvolle spitsen zoals Lassina Traoré en Brian Brobbey. We hebben ook gesproken over de toekomst en andere rollen voor hem bij Ajax, daarover praten we in een later stadium verder." 

"We hebben ook gesproken over de toekomst en andere rollen voor hem bij Ajax"

directeur voetbalzaken Ajax Marc overmars

Huntelaar speelde eerder al van 2006 tot 2008 bij Ajax. In het buitenland speelde hij voor Real Madrid, AC Milan en Schalke 04 voordat hij zijn rentree maakte in Amsterdam. De aanvaller werd in 2019 landskampioen met Ajax. Daarnaast won hij als Ajacied in 2006, 2007 en 2019 de KNVB-beker en in 2007 en 2019 de Johan Cruijff Schaal. Afgelopen seizoen kwam hij tot negen competitiedoelpunten in 18 wedstrijden. 

Lees ook