Haarlem

Linda (58) in bijzijn van kleinkinderen beroofd van gouden ketting: "Afschuwelijk"

15 juni 2020, 12.56 uur · Aangepast 15 juni 2020, 15.31 uur · Door Redactie

HAARLEM - Wat voor Linda Boekelaar (58) een rustige wandeling met haar kleinkinderen moest worden, eindigde gisterochtend in een nachtmerrie. Terwijl ze met haar kleinzoon van 7 jaar en een baby van 6 maanden bloemen aan het plukken was, wordt Linda van achteren aan haar nek gegrepen en van haar gouden ketting beroofd. 

Eigen foto & Google Street View

"Het is toch afschuwelijk?", zegt Linda een dag later aan de telefoon tegen NH Nieuws. "Gelukkig heb ik geen lichamelijke schade, maar ik ben wel erg aangedaan. Dan heb ik het nog niet eens over mijn kleinkinderen, zij hebben alles gezien." 

De beroving gebeurde gisterochtend rond 11.45 uur op het Pad van Oudshoorn in het Haarlemse Schalkwijk. Linda vertelt dat ze een ochtend oppaste op haar kleinkinderen en dat ze even een wandeling waren gaan maken. Op het moment dat zij in de berm wat bloemen plukten, dook even verderop een zwarte gedaante op. 

Quote

Hij was bezig met zijn handschoenen en in deze tijd met corona is dat nieteens zo heel vreemd

Linda Boekelaar, slachtoffer beroving

"We waren al onderweg naar huis toen een man in onze richting kwam gelopen. Hij was helemaal in het zwart en had een zwarte zonnebril op. Hij was bezig met zijn handschoenen en in deze tijd met corona is dat niet eens zo heel vreemd, dacht ik. Tot ik van achter werd gegrepen en een keiharde ruk aan mijn nek voelde", vertelt Linda.

Zonder enige aarzeling zette Linda de achtervolging in maar tevergeefs, volgens een getuige is de man op een scooter vanachter de flat Pampus gevlucht. 

Beloning

Linda looft een beloning van duizend euro uit voor de tip die naar de dader leidt. Met de politie is ze op zoek naar een blanke man van ongeveer 25 jaar oud. Hij is minstens 1,90 meter lang en was in het zwart gekleed. Hij droeg een grijze pet en een donkere zonnebril. Ook droeg hij zwarte handschoenen met een gele streep. De politie is een onderzoek begonnen en is op zoek naar getuigen. 

Nieuw-Vennep

Aan het einde van de middag vond er in Nieuw-Vennep een soortgelijke beroving plaats. Rond 17.30 uur werd een vrouw van achteren beroofd van haar halsketting terwijl ze over straat liep. De politie onderzoekt de twee zaken los van elkaar en meldt dat het te vroeg is om verbanden tussen de twee gevallen te zien.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!