Ga naar Content

Groot draagvlak acties Tata Steel: stakingen gaan in estafettevorm verder

IJMOND - Het is voorlopig nog niet gedaan met de stakingen bij Tata Steel. Dat vertelt vakbondsbestuurder Roel Berghuis van FNV tegen NH Nieuws. Na de stakingen van vannacht wordt er ook vandaag weer werk neergelegd. Berghuis spreekt over een estafettestaking.

Foto: NH Nieuws

Technici van Tata Steel leggen vandaag toch het werk neer en er komen nog meer acties. "Maar daar ga ik nog niks over zeggen", aldus de vakbondsbestuurder.

Mensen zijn boos

Wel wil hij kwijt dat er een heel programma is opgesteld om aandacht te vragen voor het uitblijven van een duidelijk toekomstperspectief voor het personeel. "Het leeft enorm in het bedrijf en in de omgeving. De mensen zijn boos. De mensen zijn bezorgd over het ontbreken van een toekomstplaatje."

Gisterenavond werd er gestaakt door de afdeling verpakkingsstaal. Ongeveer 85 stakers lieten zich officieel registeren om de zaak te ondersteunen. Dat er vanuit Tata Steel nog geen officiële reactie is gekomen, baart Berghuis wel zorgen. 

"Niemand reageert en dat vinden wij wel zorgelijk. Pijnlijk ook"

Roel Berghuis, vakbondsbestuurder FNV

"Het was niet de eerste actie van de afgelopen tijd. Niemand reageert en dat vinden wij wel zorgelijk. Pijnlijk ook. Voor ons is ook niet duidelijk of wij bij de Nederlandse of de Europese divisie moeten zijn of bij de aandeelhouder in India. Misschien hebben die partijen onderling te weinig contact. Mijn gesprekspartner is in ieder geval de Nederlandse divisie. Ik wacht tot ze naar ons toe komen voor een gesprek. Ik ga niet koffie drinken en praten over koetjes en kalfjes, maar ik wil een gesprek over onze eisen," zegt de vakbondsman.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook