Zaanstreek-Waterland

Horeca op de Koemarkt in Purmerend wil af van anderhalve meter

14 juni 2020, 21.02 uur · Door Redactie

PURMEREND - Volle terrassen en mensen genietend van hun hapje en drankje: het lijkt bijna ouderwets op de Koemarkt. Nu de horeca sinds twee weken weer open is, is dat een mooi moment om te kijken hoe het gaat. "Horeca staat voor gezelligheid en met dertig mensen binnen is dat niet te doen."

Verslag over horecasituatie op de Koemarkt in Purmerend - NH Nieuws

Het terras van Brasa, midden op de Koemarkt, zit bomvol. Eigenaar Arwin Versteyne is vooral blij dat hij weer open is, maar merkt een duidelijk verschil tussen zijn terras buiten en zijn restaurant binnen. "Binnen is nog erg beperkt, want dertig gasten is wel heel lastig om daar mee te ondernemen."

Iets verderop bij feestcafé De Artiest is eigenaar Peter Coster totaal niet te spreken over de huidige situatie. Met een maximum van dertig mensen is het lastig om een feestje te bouwen en daarnaast is het financieel niet te doen. "Vreselijk, normaal staan er hier honderdzestig mensen binnen."

Tekst loopt door onder de foto.

Erik-Jan Brinkman

Het is op dit moment nog afzien voor veel horecaondernemers. Straks in juli gaan in ieder geval de aantallen weer omhoog van dertig naar honderd, maar Arwin Versteyne ziet liever nog meer veranderen. "We moeten af van de anderhalve meter en dat we meer gaan richting 'smart-distance'. Iedereen moet zelf zijn gezonde verstand gebruiken."