Ga naar Content

Minister 'surveilleert' met boa's Ibrahim en Mohammed door Hilversumse straten

HILVERSUM - Hoog bezoek voor Hilversumse boa's. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid ging met de handhavers in gesprek over de actuele discussie rond hun uitrusting. 

Foto: Caspar Huurdeman Fotografie

Die ontmoeting had plaats in het gemeentehuis, waar de minister met burgemeester Broertjes, wethouder Floris Voorink en enkele boa's over onder meer bodycams, de voors en tegens van de wapenstok en het belang van goede training sprak. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De mishandeling van een boa op het strand van IJmuiden vorige maand wakkerde de discussie over de bewapening van boa's opnieuw aan. In een groot aantal gemeenten ging het boakorps de straat op, om gewapend met spandoeken een betere uitrusting te eisen.  

Lees ook

Het had effect: minister Grapperhaus liet vorige week weten dat boa's voortaan een wapenstok kunnen krijgen, mits de politie, burgemeester en justitie daar de noodzaak daarvan inzien.  

Na afloop van de bijeenkomst in het gemeentehuis maakte de minister in het gezelschap van boa's Ibrahim en Mohammed en burgemeester Broertjes een rondje door het Hilversumse centrum, om vervolgens z'n werkbezoek onder het genot van een biertje af te sluiten.  

Foto:

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!