Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Anti-racismeprotest in Amsterdam met duizenden demonstranten vreedzaam verlopen

10 juni 2020, 16.18 uur · Aangepast 10 juni 2020, 22.32 uur · Door Redactie

AMSTERDAM - Terwijl burgemeester Halsema vandaag tekst en uitleg moet geven over de drukbezochte demonstratie op de Dam van anderhalve week geleden, hebben duizenden mensen vandaag opnieuw tegen racisme geprotesteerd in de hoofdstad. NH Nieuws zond de demonstratie vanuit het Nelson Mandelapark live uit.

Een vol Nelson Mandelapark protesteert tegen racisme - NH Nieuws

Om te voorkomen dat er geen anderhalve meter afstand kon worden gehouden, werden er gele stippen op de grond gezet waar demonstranten op kunnen plaatsnemen. Er was plek voor zo'n 18.000 mensen in het park.

Er kwamen duizenden mensen af op de demonstratie, zag NH Nieuws-verslaggever Rogier Dankerlui. "De 18.000 plekken die beschikbaar waren, stonden niet allemaal vol. Het is natuurlijk een doordeweekse dag en protest nummer zoveel in de serie, maar ik denk dat er toch wel zo'n 10.000 man waren. De sfeer hier was goed."

De organisatie van het protest liet voorafgaand aan de demonstratie weten dat er op het podium een combinatie van zangers en sprekers uit Amsterdam-Zuidoost te zien zouden zijn. "Bewoners van de buurt vertelden over hun eigen ervaring rondom racisme en discriminatie." 

Kijk hier beelden van de demonstratie terug:

Tekst gaat door onder video

200610_DEMONSTRATIE_V2 - NH Nieuws

Ook NH Nieuws-verslaggever Shaneequa Vrede was aanwezig in het Nelson Mandelapark. "Dit is de eerste demonstratie die op deze schaal hier heeft plaatsgevonden. Ik denk dat er echt geschiedenis is geschreven", zegt een demonstrator. 

Meerdere demonstranten gaven aan dat ze zijn gekomen om te laten zien dat het in de toekomst beter moet. "Jongeren moeten zien dat het beter kan. Hopelijk zien ze dat de aankomende jaren die stap gemaakt kan worden." 

Bekijk Shaneequa's vlog hieronder:

Vlog vanaf het BLM-protest in Amsterdam - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!